Автор: Кристофър Зайдлер, tagesspiegel.de Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна иска от Германия значително увеличаване

...
Автор: Кристофър Зайдлер, tagesspiegel.de Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна иска от Германия значително увеличаване
Коментари Харесай

Тагесшпигел: Всеки Леопард 2 струва колкото теглото си в злато за украинската офанзива

Автор: Кристофър Зайдлер, tagesspiegel.de Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна желае от Германия доста увеличение на военната помощ

С началото на украинската контраатака, която беше доказана от съветския президент Владимир Путин в петък, а през уикенда отчасти и от украинския държавен глава Владимир Зеленски, още веднъж се усилват апелите за по-силна поддръжка от страна на Запада.

Очевидно тежкото съоръжение, доставено от съдружниците, е било изгубено в началната фаза. В неделя съветският министър на защитата Сергей Шойгу връчи медали на бойците, които съгласно Москва са унищожили четири немски танка " Леопард " и пет американски бойни машини " Брадли ", до момента в който са отблъсквали украинска контраофанзива.

" Украинската войска най-спешно се нуждае от доста повече западни бойни танкове, бойни машини за пехотата и други бронирани машини ", съобщи пред " Тагесшпигел " заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрей Мелник, преди този момент дипломат на страната си в Берлин: " Всеки " Леопард 2 " безусловно коства колкото тежестта си в злато за решаващата атака. "

Според него Бундесверът е в положение да обезпечи повече танкове от 18-те към този момент доставени от своя ресурс от над 300 единици. Сегашният брой може да бъде " утроен, без да се заплаши отбранителната дарба на Германия ".

Мелник също по този начин изиска на Украйна да бъдат предоставени " още 60 бойни машини на пехотата " Мардер " ". Във връзка с актуалната обстановка кметът на Киев Виталий Кличко също съобщи пред " Билд ам Зонтаг ": " Необходими са още доставки на танкове, в това число от Германия ".

Искането е подкрепено от политика по сигурността от ХДС Родерих Кисеветер: " Поддръжниците на Украйна ще би трябвало неотложно да заменят унищожената техника, в това число бойните танкове " Леопард " и бойните машини на пехотата, както и да доставят още от тях ".

Подобно мнение изрази и политикът от СвДП в региона на защитата Маркус Фабер: " Ясните изказвания за подмяна на изгубените бойни машини могат да поддържат украинското нахлуване ", сподели той пред " Тагесшпигел ".  " Например Бундестагът взе решение за подмяна на " Леопард 2 " от Бундесвера - тъй че тук можем да увеличим броя на подразделенията, които да оказват помощ. "

Министерството на защитата не пожела да разяснява този въпрос в неделя.

Говорителят по външната политика на парламентарната група на ГСДП Нилс Шмид посочи, че Германия към този момент е разширила доста военната си помощ като наскоро е съставила пакет за поддръжка в размер на 2,7 милиарда евро " и по този метод интензивно поддържа украинската атака ". Нещо повече, ясно е, че във връзка с по-нататъшната поддръжка " волята ни да го създадем няма да отслабне ", каза той.

" Това, което би трябвало да предоставим в допълнение, ще го приспособяваме към обстановката ", разгласи Мари-Агнес Щрак-Зимерман (СвДП), ръководител на Комисията по защита. 

" Германия прави каквото е по силите ѝ, когато става въпрос за доставка и образование ", съобщи Сара Нани, политик от Партията на зелените в региона на защитата: " Най-належащото предизвикателство за Украйна остава непрекъснатото доставяне с муниции. "

Исканията към момента отиват надалеч оттатък това. Мелник напомни искане към Бундесвера, явно отправено още предходната година, за даване на " 10 % от запасите от бойни машини на пехотата " Пума " (350), колесни танкове " Боксер " (400), бронирани транспортни машини " Фукс " (900) или бронирани разследващи машини " Фенек " (220) ".

Той също по този начин възобнови настояването за крилати ракети " Таурус " и за развиване на мощни украински военновъздушни сили.

Заместник-министърът на външните работи Мелник сподели още, че " чака стратегическото решение на Германия да взе участие интензивно в обединението на изтребителите, да даде опция за неотложно образование на украински водачи на " Юрофайтър " и да даде част от над 130 самолета ".

По време на изненадващото посещаване на канадския министър-председател Джъстин Трюдо в Киев в събота той не само обяви по-нататъшна военна помощ, само че и образование на украински водачи на изтребители.

Трябваше да се поддържат " доста ниски " упования за украинската контраатака, до момента в който съдружниците на Киев отказваха на страната да води бойни дейности с комбинирани оръжейни системи, съобщи политикът от ХДС Кисеветер.

Украйна би могла да компенсира количествения минус в персоналния състав и материалната база на бойното поле, " единствено в случай че бъдат доставени оръжейни системи, които да разрешат на Украйна да унищожи съветските снабдителни линии надалеч зад фронтовата линия ".

В настъплението си против съветската войска в Запорожката област в южната част на страната украинските въоръжени сили въпреки всичко са съумели да реализират местни триумфи, считат западни специалисти. По-конкретно се показват западната част на Запорожка област, югозападната и югоизточната елементи на град Орихив, заяви в неделя американският Институт за проучване на войната (ISW) във Вашингтон.

Инфо: tagesspiegel.de

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР